חופש ועצמאות כלכלית

קוואלה – כל הטוב שבמסע! תוסיפו אותה לרשימה שלכם.ן

קוואלה

אחת החוויות החזקות של מסע היא שפתאום עיר, כפר, מקום או דמות פוגשים אותך ופשוט מרימים אותך. בקוואלה הכל נפגש לי בטוב.

בודהה אמר שהתודעה נצבעת במצבים שפוקדים אותה. להיות במסע זה להיות דף חלק שמאפשר להתרחשויות לצבוע אותך ולחשוף אותך לחוויות, מחשבות, ריגושים ותובנות. זה אומר הרבה שוטטות, זה אומר הרבה סקרנות ופתיחות, זה אומר הרבה מיידנפולנס והתבוננות וזה אומר להשאיר ככל האפשר את הדפוסים הקבועים שלכם.ן מאחור. יישום המשפט האחרון דורש הרבה הכנה, תרגול ועבודה בשטח. 

העיר קוואלה הצליחה לפתוח אותי במסע הזה.

קדמו להגעתי אליה, אחרי עשרים יום באיים ובדרכים, תחושות ש״זה לא זה״ ודיאלוג מה גורם לכך. האם החום הכבד שמגביל תנועה, הליכות ארוכות ושהות במקומות פתוחים? האם זו הטראומה של ה – 07 באוקטובר והימים שמאז? האם הגיל שחק קצת את ההתלהבות שלי? 

עשיתי שיחה עם עצמי ושיתפתי בה גם חברה והחלטתי לקחת את עצמי בידיים כמו שאומרים. זה אומר להפחית חרדות לוגיסטיות ולהבין שאני במדינה שאני רוצה, במסלול שאני בניתי והוא מסלול חלומי בסך הכל ושיש לי את האפשרות להיפתח למסע גם אם זה הולך קשה. בלאריסה התחלתי את ה״שיקום״ והתמורה הגיעה בקוואלה שמזרחית לסלוניקי. למה?

עיר מושלמת עם רוח של נוודות, השארת הכל מאחור ובניית חיים חדשים

ראשית, זו עיר מושלמת. עטופה בהרים ומתעגלת סביב נמל. שרידים היסטוריים מביטים מלמעלה ויש רחובות נחמדים לשוטט בהם במקביל להליכה לאורך הנמל. בתי הקפה והמסעדות מכניסי אורחים ויש בעיר הזו איכות של רוח ושקט. משהו שמרגישים ושכנראה פוגש טוב את מה שאני מחפש. 

שנית משום שבמקרה נכנסתי למוזיאון קטן שהוא אוסף של פריטים שתרמו מהגרים יוונים שהיגרו מתורכיה במהלך חילופי האוכלוסין שהיה בין המדינות. המילה במקרה היא כמובן לא מדוייקת. זו הכוונה במודעות והתבוננות. המוזיאון לא היה במפה שקיבלתי ולא היה ב״תוכנית״. ראיתי מבנה מעניין והסתקרנתי. עמדת הכרטיסים לא היתה מאוישת אבל המשכתי להיכנס פנימה למרפסת פתוחה ושם ישב מנוליס, המנהל, ופתחנו בשיחה. השיחה הובילה לסיור והסברים ולדיאלוג עמוק בשאלת ההגירה שהיא שאלה אוניברסלית. גם נוודים דיגיטליים הם מהגרים. מהגרים מרצון (ולפעמים שילוב בין רצון לבין אי נחת מהמולדת והתנאים בה). גם הם לוקחים איתם מעט מטלטלים ויוצאים לדרך חדשה. 

מנוליס הוא בן לאב שהיה בין המהגרים מתורכיה והוא מנהל את המוזיאון בהתנדבות ארבעה ימים בשבוע ביחד עם אשתו. הוא גם קיטלג את אלפי הפריטים שמוצגים ויודע להסביר על כל פריט ופריט. 

מנוליס סיפר לי על חוויתם של המהגרים, על העסקתם בתעשיית הטבק והדגים ועל תנאי הלינה הקשים שהיו להם עד שעברו למגורי קבע. על תינוקת שמתה במסע. הוא הסביר על על הפריטים השונים לרבות המפתחות של הבתים שמהגרים לקחו איתם למרות שידעו שלא ישובו אליהם. יש בין הפריטים ארנקים, שעונים, ספרי לימוד, מצלמות. כל מעטפת החפצים שמלווים אדם בחייו. 

הרוח היפנית נכנסה לתמונה

ואז נתקלתי בתמונה יפנית. יפן ויוון הן המדינות האהובות עלי אליהן אני חוזר אליהן שוב ושוב. שאלתי את מנוליס על התמונה והוא סיפר לי שאונית מטען יפנית זרקה את הסחורה שלה לים בשביל לאפשר למהגרים לעלות ולהגיע לחוף בבטחה. הוא גם הראה לי תעודה ששגריר יפן נתן למוזיאון עם המשפטים המרגשים שרשומים בה (תתעמקו כאן בתמונה).

לסיום הסיור כתבתי בספר המבקרים ואמרתי למנוליס שאכתוב בעברית כך שאם יבואו ישראלים הוא יוכל להראות להם. אחרי שכתבתי הוא ביקש שאתרגם לו והתעניין לראות איך כתבתי את השם שלו. 

יצאנו החוצה ואשתו מזגה לנו ליקר ביתי ומיים. דיברנו על המצב בישראל והסברתי כמה נורא היה ה – 07 באוקטובר. אשתו שאלה אותי אם זה לא קשה לי לטייל עכשיו כשזה המצב בישראל. הסברתי לה שאני לא בצבא ואין לי תרומה למאמץ המלחמתי ולצערי זה יכול להימשך שנים אז מנסה לשמור גם על אורחות חיי. הסברתי קצת על נוודות דיגיטלית ואיך היא משתלבת עם עבודתי כמרצה באקדמיה ושאר עיסוקי. 

מסעות ארוכים כוללים עליות ומורדות. הם לפעמים מעייפים, לפעמים מעוררים תהיות על הדרך ולפעמים סתם רוצים להיות בבית. זכרו שתמיד מחכים לכם עיר, סמטה, מסעדה, מלון וחוויות כמו המפגש עם מנוליס בשביל לדחוף אתכם הלאה. אז ממשיכים צפונה. 

ולסיום, המלצה על מלון Old Town Inn בקאוולה. https://oldtowninn.gr/en/. מלון שהבעלים – צוות עושים הכל שתרגישו טוב בפרטים הקטנים – ניקיון, סידור, ריח, אווירה. לא מלון יוקרתי אבל הכי נעים שיש.

הצטרפות למסע

סדנאות - הרצאות חוויתיות בנושאי מסעות, אנשי מסע, רוח המסעות, זן ומסעות בשילוב חוויות המסעות שלי
עיצוב והנחיה של ריטריטים: פרק זמן של כמה ימים שבו מייצרים מרחב של שקט, חקירה והבנה, ריפוי והתחדשות.
הוסיפו ריטריט לטיול. אצטרף אליכם עם שיעורים, תרגולים, העמקת חווית המסע לרבות דרך צילום וכתיבה והטמעה בחיי היום יום
הכנה למסעות אישיים, ליווי מקוון להתפתחות וחוויה בזמן המסע והתנהלות מול קשיים ואתגרים. לבד אבל לא בודד.ת
דילוג לתוכן