זרות מגלה לנו את הגבולות שאנחנו סוחבים איתנו בכל מקום. את מה שאמרנו לעצמנו שאנחנו לא ואת כל מסנני השיפוטיות וההעדפות שצברנו. השתמשו במתקפות של רגש הזרות לקלף מעליכם את הגבולות האלו ולגלות את האחדות שמסתתרת מאחוריהם. חייכו אל הזרות ותנו לרגש לקחת אתכם לעולמות של חיבור וגילוי.
קשקאיש, פורטוגל, פברואר 24
זרות במסע היא אתגר והזדמנות. זרות יכולה להגביר תחושת בדידות ולהציף שאלות וספקות על המסע והמשכו. זרות יכולה לאפשר גם לכם להיות זרים ויותר אפשרויות ממה שאתם. אף אחד לא מכיר אתכם בתיוגים אותם הבאתם מהבית אז למה שלא תנסו דברים חדשים? זרות מאפשרת התחדשות והיפתחות למקומות עמוקים בתוכחם וגילויים חדשים בחווית המסע.
מהי זרות?
זרות היא תחושה של חוסר שיכות, של אי התמצאות, של בולטות ומשיכת תשומת לב, של שפה לא מובנת, של להיות אבוד בעולם, של אנשים מסביב שחיים חיים שלא קשורים אלינו, של רצון לחזור הביתה.
זרות מתרחשת מכיוון שכל מה שקלטנו ועיצב אותנו במה שניתן לכנות הסביבה הביתית שלנו לא מהדהד עם ההתרחשויות והמראות שאנחנו חווים במסע. היא חובטת בנו את ההבנה שיש ״עוד עולמות״. בפועל זה לא עוד עולמות. זה העולם. הוא רחב ומגוון ואינסופי ואנחנו הם אלו שרואים וחושבים עליו בתבניות מצומצות.
* צומת בליסבון
להתחבר אל הזרות
בשביל להנות מהזרות אנחנו צריכים להתחבר אליה. להתחבר לגל הרגשי הזה שתוקף אותנו ולגלוש עליו במקום לתת לו להטביע אותנו. את בהלת הזרות נחליף בחיוך ומשחק איתה.
מתחילים כמובן בלהימנע מטביעה בזרות. תרגול מיינדפולנס לזרות. ברגע ששמים לב לגל הזה של זרות שמתקרב נותנים לו שם: הנה רגש הזרות. ברגע שאנחנו מזהים רגשות ונותנים להם שם אנחנו כבר מרחיקים אותם מאיתנו. זה גל עם תווית שמתקרב אלינו. זה לא אנחנו הזרים.
פעמים רבות תחושת הזרות תוקפת אותנו כשמהערכת החיסונית המנטאלית חלשה. אחרי ג׳ט לג וטיסה ארוכה, בלילה קר בעיר לא מוכרת, בחדר מלון שמעוצב ומואר כאילו זה שעיצב אותו לא חשב על משתמשיו. תזכירו לעצמכם שמחר המערכת החיסונית תשתקם. תשנו טוב בלילה, תצאו לטיול ביום שטוף שמש, תאכלו ארוחה טעימה ומיוחדת, תכירו מישהו/י חדש.
ממשיכים לחקירה וחיפוש סימני חיבור. האם באמת אני כל כך זר.ה? מה דומה ומאחד ביני לבין המקום שאני נמצא.ת והאנשים שבו? השמש היא אותה שמש? השמיים אותם שמיים? המים אותם מים? האנשים לובשים בגדים, הולכים לעבודה, נוסעים, עומדים בתורים, אוכלים ושותים? לאט לאט תגלו שמאפייני הזהות רבים פי כמה ממאפייני הזרות. תנו לזהות ולחיבור להתרחב. שימו לב לכיכרות, לרחובות, לשבילים בטבע, לחופים, לבתי הקפה, לשווקים, לסמטאות שגורמים לכם להרגיש חיבור ושייכות. חפשו את המשותף והדומה והאוניברסלי והגבירו את החיפוש בכל פעם שגל רגש זרות לא נעים עולה.
זרות בשרות ההתמרה
מכאן מתפתחת ההתמרה והתחדשות התודעה. לא הוטבעתם על ידי הזרות, חיזקתם את תחושת הזהות, עכשיו היא תשרת את הרחבת התודעה שלכם. פתאום תראו אפשרויות. פתאום תראו גוונים. פתאום תראו טקסטורות. דברים שתמיד חשבתם, התרגלתם והגבלתם את עצמכם בהם יתחילו להתמוסס ותפיסת אפשרויות המציאות תתרחב. מצד אחד תבינו שאתם חלק קטן יותר מהעולם מכפי שחשבתם, שאתם חלקיק זמני בתנועתו הנצחית. מצד שני תבינו שאתם נוכחים בעולם והוא נוכח בכם יותר ממה שחשבתם. הזרות הופכת להיות מהתכווצות להתרחבות. היא רגש שמכריח אותנו לקחת את הצל שבתוכנו, זה שכולל פחדים ובדידות וסגירות ולהאיר אותו בחוויות חדשות.
* ציור קיר, כולל מגדלור ומנהרה
כלים להתנהלות עם זרות
תשומת לב לגל הזרות
קריאה לרגש הזרות בשם והפרדה: ״הנה רגש הזרות, אני חש.ה זרות אבל אני לא זר.ה במהותי
להסתובב עם השאלה: מה מחבר ומשותף ביני ובין מי שסביבי? מה שונה והאם זה ״באמת״ כל כך שונה או תוצר של חיווטים מנטאליים?
ניסוי זהויות חדשות. קומו בבוקר והחליטו: היום אני אעצים את זהות ה __________ שבי. הזכירו לעצמכם את הזהות המודגשת במהלך היום.
כתיבה ביומן: איזה רכיבים מ״הזהות שלי״ אני יכול להשיל במהלך הנסיעה? מה מ״הזהות״ שלי לא תקף פה? מה באמת נשאר אחרי שהשארתי את התיוגים מאחור? מה האפשרויות שנפתחות בפני?
בשביל להישאר מעודכנים על פרסום פוסטים בנושא מסעות, נוודות דיגיטאלית, רוח ומיינדפולנס הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ ״מסעות החיים – זיו סגל״.