חופש ועצמאות כלכלית

כיצד תקדמו עצמאות וחופש כלכלי ב – 2025? 

2024 מסתיימת עם הרבה אופטימיות בשווקים הפיננסיים והרבה שאלות, חשבון נפש ואתגרי שיקום לנו כישראלים. כמוכם.ן גם אני מתנהל על הקו הזה שבין התפתחות והתחדשות אישית וכלכלית ובין תוגת המציאות הישראלית והשאלות הקיומיות שהיא מביאה לחיינו. בנוסף, לכל אחד ואחת ישנם אירועי וסיפורי החיים האישיים שביחד עם העולמיים והישראלים מציירים תמונה מיוחדת. 

כותב כאן כמה כיוונים לדרך שבה נקדם חוויה כלכלית טובה לחיינו ומבטיח לסייע ככל האפשר במהלך השנה בכל הערוצים שאני פועל בהם: תוכן פיננסי, הרצאות וסדנאות, השראה וכלים והנחיה אישית וקבוצתית.

בואו נתחיל להרים ל – 2025!

פעולות: שדרגו את היסודות הפיננסיים שלכם

  1. תקציב. מה אתם מרגישים כשאתם שומעים את המילה תקציב? עבור רבים זו מילה שמעוררת אי נוחות. הלוגיסטיקה של ניהול תקציב מעיקה ואיתה מגיעה אי הנוחות שבו. אנחנו מביטים במראה הפיננסית שמראה לנו כמה ועל מה אנחנו מוציאים כסף ועל הפער שבין ההכנסות להוצאות, פער שמממן את הבנקים, חברות האשראי והחברות שמצליחות לשווק לנו מוצרים.       תקציב זה כמו להסתכל במראה, לעלות על המשקל או לעשות בדיקות דם. לא נעים אבל שלב הכרחי. הבשורה היא שתתפלאו לראות איך פעולה פשוטה של רישום הוצאות והכנסות והבנת המציאות כפי שהיא עוזרת לקבל החלטות. המטרה: לחסל גרעון בתקציב, להגדיל את העודף ולהפנות את העודף לחיסכון. הדרכים: חיסכון בהוצאות ומינימליזם והגדלת הכנסות. לחלק מאיתנו זה רק עניין של החלטה (אנחנו חושפים הוצאות מיותרות או מוצאים צעדים פשוטים להגדלת הכנסות) ולחלק מאיתנו זה מסע שצריך לעבור. המוטו שלי – בואו נמצא את הצעד הראשון וממנו נמשיך. 
  2. טיפוח ההשכלה והבנה הפיננסית. תתפלא לראות כמה מהחסכים הפיננסיים שלנו נובעים מהעדר ידע ופחדים שנובעים מכך. החל מדברים פשוטים כמו ההבדל בין פיקדון וקרן כספית ועד החלטות כבדות של מסלולי השקעה בחיסכון הפנסיוני, ביטוחים (איזה וכמה?), אפשרויות השקעה בנדל״ן, פוטנציאל ההשקעה במניות, אג״ח, קרנות סל ומגוון השילובים ביניהם ומציאת פלטפורמות השקעה כדאיות. 
  3. התאמת מבנה ההשקעות הפיננסיות. ההשקעות הפיננסיות שלנו כוללות את תיק ההשקעות האישי וכספים בבנק, אפיקי חיסכון ארוך טווח (פנסיה – גמל / גמל להשקעה – פוליסות חיסכון – קרנות השתלמות), תיקים מנוהלים ועוד מגוון אפיקי השקעה. לכולם ביחד יש מאפייני חשיפה להזדמנויות וסיכונים, מטבעות, גורמים מאקרו כלכליים וגיאופוליטיים וברבורים שחורים. השקעות פיננסיות צריכות להיות מאוזנות מבחינת היחס בין הסיכוי לסיכון ומותאמות גיל, מצב כלכלי ומטרות. סוף שנה הוא זמן טוב לבחון ניצול מכסימלי של הטבות מס ובמקביל לעשות בדיקה מקיפה של ההשקעות הפיננסיות, להוריד עמלות ועלויות ולבנות תמהיל בראיה רחבה של מי שאתם, מה המטרות שלכם, מה המצב הפיננסי הייחודי שלכם ומהם היעדים שתרצו לממש. 

גישה: בניית מערכת יחסים טובה עם כסף ותודעת עושר

התחלתי את המאמר בפעולות כי פעמים רבות פעולות הן הדרך הטובה להתחיל. פשוט ללכת. לרשום הוצאות והכנסות, להקשיב לפודקאסטים בנושאים פיננסיים ולקבוע פגישה עם סוכנ.ת פנסיוני מקצועי.ת והגון.ה. 

גישה היא מרכיב חשוב בהצלחה ויש מי שיבחרו להתחיל בה. גישה היא הדרך שבה אנחנו רואים ומבינים כסף, מושפעים ממנו ומשפיעים על זרימתו ומסתכלים על הזדמנויות וסיכונים. גישה היא גם הדרך בה אנחנו מטפלים בחסמים מנטאליים ומכשולים ומתייחסים להזדמנויות. 

  1. אמצו גישה חיובית לכסף. גישה חיובית היא כזו שרואה בכסף את מה שהוא – אנרגיה במסע החיים שלנו. כסף הוא אנרגיה שמתקבלת כתוצאה מהתרומה שלנו בעולם ושאותה אנחנו יכולים לצרוך למימוש המטרות, החלומות, הפעולות שגורמות לנו שמחה ותחושה של חיים מלאים ולחיזוק תחושת הביטחון שלנו ושל המשפחה שלנו. כסף הוא דבר טוב והרצון שיהיה לנו כסף הוא בריא כמו הרצון שתהיה לנו אהבה, משפחה, קריירה עם משמעות וחיים ששווה לחיות אותם. גישה חיובית תאפשר לנו לראות מתי אנחנו סוטים ממנה. זה קורה כאשר חווית הכסף בחיים שלנו מתחילה לייצר אצלנו רגשות ופעולות לא מיטיבים. החל מתחושת FOMO: הבורסה עלתה 30% ואני הרווחתי ״רק 25%״, תחושה שמכניסה אתכם למרוץ עכברים של עבודה ומסחר יתר ועד תחושות של חרדה ותסכול. אין במאמר הזה שום הבטחה לקסמים וכסף קל. אבל, גישה חיובית, ניקוי תפיסות מזיקות שלכם.ן ביחס לכסף ופיתוח תודעת שפע (הבנה שאנרגית הכסף היא גם בשבילכם.ן כמו אור, אוויר ומים, הבנה שאתם ראויים לקבל ולא רק לתת והבנת המשאבים שיש לכם בשביל להפיק את האנרגיה הזו) הם מרכיב מהותי בתהליך ההתפתחות הפיננסית. כמו גם זיהוי החסמים שמפריעים לנו להרוויח עוד כסף. בעבודה, בהשקעות ובמנטאליות. 
  2. עצבו מטרות ואל תגבילו את עצמכם.ן. הגדירו מטרות פיננסיות לשנה הקרובה (2025), לחמש השנים הקרובות ולעשר השנים הקרובות. נסחו את המטרות בבהירות ובפירוט. כתבו את ההשפעות המיטיבות של מימוש המטרות. מה יקרה כשיהיו לכם מיליון שקל בבנק בעוד חמש שנים? מכאן, לכל מטרה – זמן, הגדירו מהסוף להתחלה את עשרה הצעדים למימוש המטרה. הצעד הראשון הוא מה אתם עושים מחר בבוקר. צעד קטןֿ, מעשי ואפשרי שיתחיל את מסע ההתפתחות ויוביל לצעד השני. אל תגבילו את עצמכם במטרות אבל כן תקפידו שהן ברות השגה. 
  3. תרגלו מיינדפולנס בכלל ומיינדפולנס לכסף, תודעת שפע והשקעות בפרט. תרגול מיינדפולנס מאפשר לנו להירגע ולהתרכז, לנטרל השפעות חיצוניות, לזהות דפוסים והרגלים מגבילים ולנטרל אותם.ן ולטפח הרגלים ודפוסי התנהלות מיטיבים. 

הרחיבו את האפשרויות

  1. פתחו מיומנויות חדשות (או טפחו קיימות) ומקור/ות הכנסה נוספ/ים. היום, הסתמכות על מקור הכנסה / מקצוע אחד, גם אם אתם שכירים, אינה מספיקה. קצב השינויים ביחד עם העלאת תוחלת החיים ואתה הצרכים הפיננסיים שלנו מחייבים שתהיה לנו אפשרות להתגלגל תעסוקתית. בנו לעצמכם.ן לפחות שני נתיבי הכנסה שמבוססים על כישורים / יכולות שונים וכשאתם.ן רואים שאחד מהם מאבד מהרלוונטיות שלו השני ישמור על ההכנסה שלכם בזמן תחשבו על משהו חדש.
  2. חזקו נטוורקינג מקצועי, שיתופי פעולה ומערכות יחסים של תרומה והתפתחות הדדית. 
  3. צרו לעצמכם.ן מרחב של השראה: הרצאות TED, ספרים, סדנאות. הרחיבו את שדה הראיה של התודעה שלכם.ן

עשו את הצעד הראשון

  1. מרגש שקראתם עד עכשיו. אפשר לקרוא לזה: הכנה ליציאה לדרך. עכשיו, החליטו מה הצעד הראשון שתעשו מחר. זה יכול להיות מכל אחת מהאפשרויות הנ״ל. צעד מעשי שיוביל אתכם בשביל שעובר מ-קבלת מציאות ליצירת מציאות. שמאפשר לכם.ן להשפיע על חווית הכסף בחיים שלכם.ן.

תמיד תוכלו להיעזר בי לחיזוק המסע ולהתמודדות עם האתגרים שלו. אני נמצא במסע בדיוק כמוכם ואספתי כמה כלים ותובנות במהלך חיי, לימודי, מסעותיי ועיסוקי שמאפשרים לי לעזור לכם.ן. 

אפשר ליצור קשר בכל דרך שנראית לכם ולתאם שיחת יציאה למסע. 

בהצלחה. נמשיך ביחד ב – 2025 ומעבר!

הכסף שלך או החיים שלך – הספר שהניע את טרנד ה – F.I.R.E

הצטרפות למסע

אנשי מקצוע שמתחברים לרוח המסע שאני מתווה. מחויבים למקצועיות, שרות, אמינות וסנכרון עם מה שחשוב לכם.ן
יוזמה וחשיבה, הגדרת מטרות ותוכנית פעולה, מימוש השלבים והתמודדות עם קשיים
החלטה על המטרות והדרך, הנחיה לביצוע צעדים למימוש המטרות בשילוב הכוונה לבחירת הכלים, שרותים והמוצרים הפיננסיים המתאימים
דילוג לתוכן