התנהלות פיננסית שמותאמת לחיים המיטביים עבורנו ומונעת מהרצון לעצמאות פיננסית ומיקוד אנרגיית החיים בדברים שחשובים לנו היא תהליך שצריך לפתח. הוא יהיה שונה מאדם לאדם כתלות בגיל, במשאבים הקיימים, בתוכניות ובחלומות, בנחישות ובפתיחות למימוש הצעדים, במצב המשפחתי, במקצוע ובמיומנויות ובשאר המרכיבים החשובים של החיים שחשיבותם שונה מאדם לאדם.
הנה כמה צעדי יסוד עליהם ניתן לבנות תהליך אישי.
התבוננות למציאות בעיניים
- עצירה והכלה של העבר. על מנת לצאת לדרך חדשה צריך להתנתק מהעבר. מכמה שהרווחנו, מכמה שבזבזנו וגם להכיר ביכולות שלנו. שאלו את עצמכם: כמה הרווחתי בעבר לשנה בממוצע? (נניח 10 השנים האחרונות – משתנה על פי תחנות ההתפתחות המקצועית. אם הייתם סטודנטים ועכשיו אתם בעלי משרה אז בשנות המשרה). המידע הזה ייתן לכם תמונה ריאלית של כושר ההשתכרות.
שאלה שניה שצריך לענות עליה: כמה אני שווה? רשמו את כל הנכסים שלכם. יתכן וחלק מהנכסים שלנו שאינם תואמים עם תוכניות העתיד ונרצה להמיר אותם למזומן – השקעה מניבה. - חשבו את השכר האמיתי שלכם לשעה – בכמה אתם מוכרים את החיים שלכם באמת? קחו את ההכנסה החודשית שלכם והורידו ממנה את ההוצאות שנדרשות מכם לקיום העבודה: נסיעות, ארוחות בחוץ, ביגוד, עלויות רפואיות ואחרות לטיפול בנזקים פיסיים ומנטאליים, בייבי סיטר / מטפלת. עכשיו חשבו כמה שעות באמת אתם מקדישים לעבודה מעבר לשעות העבודה הרשמיות. נסיעות, עבודה מהבית, חשיבה ושיחות, וואטס אפ עבודה, דאגות.
חלקו את ההכנסה החודשית נטו במספר השעות ברוטו שחישבתם וכך תדעו באיזה מחיר את מחליפים את אנרגיית החיים שלכם. השכר האמיתי לשעה שלכם.
שימו לב להקפיד לשאול שאלות כמו: באמת? לוודא שאתם לא מרמים את עצמכם. תהליך ההתבוננות מחייב כנות. לא נוכל להגיע למקום שטוב לנו אם נחיה בשקר. - איפה הכסף? שלב מרכזי בתהליך. בכל חודש רשמו את כל ההכנסות ואת כל ההוצאות. חלקו את ההוצאות לפי קטגוריות שאופייניות לאורח החיים שלכם. סכמו את סך ההכנסות וסך ההוצאות. חלקו את הסכום שהוצאתם על כל קטגוריה ב״שכר האמיתי לשעה שלכם״ וכך תדעו כמה אנרגיית חיים אתם משלמים לכל קטגוריה. כמו כן באמצעות השוואה בין ההכנסות וההוצאות החודשיות נדע איפה אנחנו עומדים ביחס ליעדי הכסף לחיסכון.
- על כל אחת מהקטגוריות, ביחס לשעות החיים שאנחנו משלמים עליה, שאלו:
- האם אני מקבל תמורה לשעות החיים שאני משקיע? תנו סימן פלוס או מינוס לקטגוריה
- בהתאם.
- האם תשלום אנרגיית החיים לקטגוריה הזה הולם את הערכים ומטרות החיים שלי?
- איך ההוצאה הזו תשתנה אם לא אצטרך לעבוד למחייתי?
- בהתאם ל – 4 נפחית את בזבוז אנרגיית החיים. איך עושים זאת?
- חוזרים על 3 ו – 4 כל חודש.
- לומדים להגדיר את הצרכים האמיתיים שלנו
- מפתחים מודעות לבזבוז שלנו
- צרכנות נבונה
- מיקסום הכנסות
- שבירת הקשר בין עבודה להכנסה והיפתחות לאפשרויות להגדלת הכנסה.
- שבירת הקשר בין מי שאתם לבין מה שאתם עושים לפרנסתכם יאפשר לכם לבחור בין יותר אפשרויות.
- הכינו גרף חודשי של סכום ההכנסות פחות הוצאות וודאו שסכום זה בעליה. הפנו את היתרה לחיסכון.
- הכינו גרף על בסיס חודשי לפי הנוסחה: הון נטו * תשואת השקעה שנתית צפויה (4-5% או יותר תלוי בהשקעות שבוחרים) / 12. ככל שתגדילו את ההון על ידי חיסכון הגרף הזה יתקדם אל היעד: הכנסה חודשית מספקת שלא מעבודה.
- התמקצעו בהשקעות ובניהול השקעות למכסימום תשואה.
- מגיל מסויים, אפשר להוסיף גם מחייה על חשבון הקרן כחלק מהחישוב.
רוצים להתחיל? שלחו לי הודעה ונמשיך.